Vandaag: 1 uur Downtime tussen 14:00 en 17:00 vanwege geheugen uitbreiding!

Vandaag tussen 14:00 en 17:00 gaan we geheugen toevoegen aan de sql server.

Het stoppen en daarna vrijwel meteen weer starten van de sql server duurt ongeveer een uur. Uitbreiding van het geheugen moet een verbetering zijn voor de performance van de server

Meer info: Supportforum | Twitter | Contact

Twitter en ons contactformulier (http://4rum.eu/contactforumxl) zijn ook beschikbaar bij server problemen! Deze kan je dus ook gebruiken als forum-xl.nl of je eigen forum onbereikbaar is.

EUR 0,42 voor een domeinnaam

€ 0,42 voor een domeinnaam.

Bestel dit jaar nog een Domeinnaam voor slechts € 0,42 en wij koppelen hem aan je forum! (Alleen voor domeinamen gekocht bij Actie TransIP)

migratie server

Op dit moment zijn we bezigmet een migratie naar een andere server.

Vrijdagochtend onderhoud!

Vrijdag ochtend tussen 06:30 en 07:30 gaan we de harde schijven vervanen van de SQL server. Verwachte downtime is 1 uur. Downtime is helaas noodzakelijk om de data te kopieren.

Excuses voor de overlast. Forum-xl twitter

Zet je forum over naar forum-xl

Verhuis je forum naar forum-xl.

We hebben ondertussen ervaring met het overzetten van yourbb.nl en forum2go.nl. Ook een oud phpbb2 forum is geen probleem om over te zetten naar de phpbb3 forums van forum-xl.

Voorbeelden: mappendief van yourbb en maanlichtforum van forum2go.

Twitter updates in admin en supportforum

Twitter is een leuke tool om kleine updates (144 tekens) te geven op het internet. Door deze updates in je admin en op het supportforum te plaatsen kan je altijd mijn laatste updates lezen. Voordeel is dat twitter ook beschikbaar is als er problemen zijn met de server dus voeg onze Twitter url toe aan je favorieten. Je kan ons natuurlijk ook volgen op Twitter je bent dan altijd op de hoogte en je kan dan ook reageren op mijn berichten.

Meer twitter nieuws in het supportforum. Support forum topic: Twitter support

Sql foutmeldingen

Uitleg van onze server en netwerkbeheerder:

Afgelopen dagen hebt u wellicht enig packet loss ervaren op ons netwerk. De oorzaak hiervan is een zeer agressieve hacker die op verschillende servers van ons DDOS aanvallen weet uit te voeren.

Enkele weken geleden hebben wij extra routers geplaatst om beter bestand te zijn tegen DDOS aanvallen. Dit heeft z'n vruchten afgeworpen. Waar in het verleden het gehele netwerk niet meer bereikbaar was ervaart u nu enkel nog wat packet loss.

Symptonen: Het netwerk voelt traag aan en packet loss is aanwezig.

Oorzaak: DDOS aanval op verschillende servers in ons netwerk.

Aktie: Het plaatsen van extra routers heeft wel z'n vruchten afgeworden zoals hierboven vermeld. Echter is de packet loss die zich nu nog voor doet nog steeds niet acceptabel en dient er gekeken te worden naar extra oplossingen.

Afgelopen weekend hebben wij een nieuwe feature geimplementeerd op ons netwerk. Dit zorgt ervoor dat als 1 server te veel verkeer doet (zoals met een DDOS aanval) dat deze server van het netwerk afgesloten wordt om zo de rest van het netwerk niet te belasten. Deze nieuwe feature heeft zich afgelopen weekend meteen bewezen. Hiermee hebben wij een effectieve manier gevonden om ons netwerk bestand te maken tegen DDOS aanvallen. Hiermee zullen outages zoals de afgelopen dagen "niet" meer voorkomen.

Uitleg DDOS: een DDOS aanval stuurt heel veel pakketjes vanuit veel verschillende servers op het internet gericht naar 1 server in ons netwerk. Het is onmogelijk om alle source ip-adressen te blokkeren, dit zijn er namelijk veel te veel. De enige effectieve manier is om het doel ip-adres (een server uit ons netwerk) uit te schakelen en de DDOS af te wachten.

Tijdelijk: gratis custom favicon op je forum?

De actie is per 13 april 2009 afgelopen!

Ondanks dat er veel gratis beschikbaar is op forum-xl bieden we geen individuele aanpassingen aan zonder vergoeding. Iedere aanpassing is immers een handmatige handeling en tijd is kostbaar.

Je kan nu echter een gratis favicon krijgen op de website! Favicon? dat is de kleine afbeelding voor de url van je forum. Als het goed is zie je daar nu een kleine afbeelding van de gekleurde 123.

Je kan nu echter een gratis custom favicon krijgen! Je moet er echter wel wat voor doen!

-Maak een eigen favicon, bijv met favicon generator. (16 x 16 pixels) -Volg forum-xl op twitter -stuur een berichtje via twitter met je forum naam en de url van favicon! (post een bericht met @forumxl)

Met dropbox heb je een plek waar je je favicon kan opslaan en gebruiken voor je forum. Je kan dus gewoon de public link posten van je favicon.

Ik plaats dan je custom favicon op je forum! Kom je er echt niet uit via twitter dan kan je posten in bij favicon support.

De actie is per 13 april 2009 afgelopen!

Custom profiel veld tegen spam en voor support!

Ben je al lid van ons supportforum? Pas dan nu je profiel aan met je forum url. Voor nieuwe leden is dit nieuwe profiel veld verplicht bij de registratie. Ook bij jouw forum kan je een veld toevoegen aan je leden profiel. Indien het veld verplicht is kan het ook helpen tegen spam bots. Support forum topic: nieuweprofiel veld

2 GB gratis opslag voor foto's en documenten!

--Aanmelden en downloaden--

Foto's delen of snel op je forum zetten, backup van je prive documenten of overal toegang tot je belangruike bestanden. Dat kan met Dropbox.

Dropbox allows you to: Access your files from any computer Collaborate on files with others Keep track of every version of your files Dropbox.

Goedkope domeinnaam voor je forum?

We hebben verschillende gesprekken gehad met aanbieders van domeinnamen. Helaas is het niet gelukt om een aanbieder te vinden die kon voldoen aan onze wensen.

We hebben echter wel een aanbieder die we goed kennen en waarvan forum-xl alle instellingen kan doen.
Het eerste jaar voor minder dan 6 euro!. Transip. Bestel jij als eerste nog dit jaar je domeinnaam? laat het weten en we helpen je met de instellingen!
Vragen kan je hier posten in het support forum.

Forum update om 12:00 Je kan het ook lezen op: forum-xl twitter support

Om 12:00 gaan we een update doen naar versie 3.4
De bedoeling is dat niemand er wat van merkt.
Mochten er dingen mis gaan dan kan je ons bereiken via twitter:
forum-xl twitter support.

Nieuwe styles en Games op je forum?

40 nieuwe phpbb3 styles staan klaar in de style viewer.
31 oktober is het Halloween, we hebben al 2 halloween styles gevonden!
Je kan ook zelf een style aanvragen.

Op phpbb3styles.nl staan handige BBcodes die je kan gebruiken op je forum. Bijvoorbeeld, een Teller, phpbb3 games, mp3 player en natuurlijk video players.

Nieuwe phpbb3 styles voor je forum

Nieuwe basic phpbb3 styles. Je kan een voorbeeld bekijken hoe de template eruit ziet op je portal en je ziet links boven een Forum-xl logo. Daar kan je jouw logo plaatsen! Je kan ook zelf een style aanvragen.

Lees ook over top 10 forums en het toevoegen van youtube buttons .

Gratis google apps en eigen domein naam?

firefox Eigen domein naam voor je forum en alle mogelijkhedenvan google apps. bijv: email, startpagina en agenda? Wij zoeken Beta testers!
Wil jij in oktober een domein naam kopen? Heb je al een domeinnaam en wil je een subdomein naar je forum? En daarnaast gebruik maaken van google apps? Lees meer op ons support forum.

Lees ook over top 10 forums en het toevoegen van youtube buttons .

Top 10 forums

De lijst der lijsten, de forum top 10. Een top 10 op basis van leden en berichten.

BBcode youtube en Gvideo buttons

Een handige button om een filmpje te posten. Klik de button en voeg de code van youtube of google video toe en het filmpje staat op je forum. Lees hier hoe je dat kan instellen.

Pimp je forum met eigen ...

Avatars, smilies en ranks. We hebben een leuk pakket avatars, smilies en ranks gratis beschikbaar voor ieder forum. Echter misschien wil je ze zelf maken of heb je een leuk pakket gevonden dat past bij jouw forum. Tegen een kleine (eenmalige) vergoeding kan je nu je eigen afbeeldingen gebruiken op je forum. ( kijk maar eens bij: avatars, ranks en smilies ) Vragen over een mogelijke bestelling kan je plaatsen in ons support forum.

Bestellen kan hier!

Hoe blijft je op de hoogte?

We kunnen op ieder forum een bericht plaatsen, wij bepalen voor wie dat bericht is. Alleen voor beheerders, moderators of voor alle leden. Meestal gebruiken we dit alleen om beheerders te informeren over onderhoudswerkzaamheden of over nieuwe mogelijkheden op je forum. Daarnaast hebben we natuurlijk ons support forum en ons contact formulier.

7 juli : Bericht voor forum eigenaren

Problemen met permissies? Bekijk de uitleg op het support forum: Permissies instellen Een bericht op je forum dat je niet zelf hebt geplaatst? Inderdaad. Forum-xl kan een berich op je forum plaatsen dat aleen te zien voor forum beheerder of moderators. Ook kunnen we een bericht plaatsen dat iedereen kan lezen. Makkelijk als er een keer onderhoud is aan de server. Deze link op je forum was alleen zichtbaar voor forum beheerders.